Nieuw boek: bitcoins beter begrijpen

28 okt

Veel producten en diensten in ons leven zijn gedigitaliseerd: informatie, muziek, fotografie, video, shoppen. Wat er nog aan ontbreekt, is een digitaal betaalmiddel. Enkele jaren geleden verscheen bitcoin aan de horizon. Het gebruik ervan is goedkoop, er komen geen banken aan te pas en er is geen centrale leiding. Dat is even wennen.

In het boek: “bitcoins beter begrijpen” beschrijft Peter de Ruiter wat bitcoins zijn, wat je ermee kunt doen en wat de voor- en nadelen zijn. Ook gaat hij in op de technologie waarop Bitcoin is gebaseerd: de blockchain, die zich mag verheugen in een grote belangstelling van gevestigde bedrijven.

De Ruiter heeft geen technische termen nodig om de lezer in luttele woorden duidelijk te maken hoe de techniek functioneert. Hij laat diverse deskundigen uit binnen- en buitenland aan het woord en heeft tal van praktische voorbeelden door het boek heen geweven.

Het boek kunt u hier bestellen, natuurlijk kunt u het afrekenen in bitcoins!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *