De blockchain in een zoekmachine

19 okt

De privacy vriendelijke zoekmachine DuckDuckGo heeft een unieke functie ten opzichten van andere zoekmachines zoals Google en Microsoft’s Bing. Gebruikers kunnen namelijk met DuckDuckGo direct hun bitcoin adres invoeren en de balans controleren.

Dit maakt DuckDuckGo tot een kleine blockchain explorer en een privacy vriendelijk alternatief ten opzichte van andere blockchain explorers. DuckDuckGo lijkt samen te werken met de blockchain explorer Biteasy. De blockchain functie is overigens niet nieuw en zit al sinds 2014 in de zoekmachine. Bitcoin adressen met geen geschiedenis of een geen balans lijken niet gecontroleerd te kunnen worden.

schermafbeelding-2016-09-30-om-12-50-07

Privacy vriendelijk

DuckDuckGo is opgericht door Gabriel Weinberg, een aan het MIT afgestudeerde ondernemer/student die DuckDuckGo in eerste instantie zelf financierde uit de opbrengst van een eerdere onderneming. De naam komt van Weinberg zelf, die dacht aan het spel Duck duck goose. DuckDuckGo beoogt een betere privacy voor gebruikers, er wordt bijvoorbeeld niet gekeken naar het zoekgedrag van de gebruikers. Elke gebruiker krijgt dezelfde zoekresultaten te zien voor dezelfde zoekopdracht.

https://www.youtube.com/watch?v=O2wOvy_Cv7E

Uw privacy vergroten? Lees dan dit artikel genaamd: “De digitale zelfverdedigingsgids: bescherm jezelf op het web” van online platform De Correspondent.