Achter de schermen: Chinese miners

8 okt

Een kijkje achter de schermen bij Chinese miners. Vice’s website Motherboard ging vorig jaar op visite bij een Chinese bitcoin miner groep, de groep verdient ongeveer anderhalf miljoen Amerikaanse dollar per maand met de werkzaamheden. Het gebouw is een van de zes locaties waar de groep actief bitcoin transacties controleert en nieuwe bitcoins mined. De miners zitten op een geheime locatie in de bergachtige provincie Liaoning, in het noord-oosten van China. De video geeft een unieke inkijk hoe een miner groep opereert in China, de dagen van een medewerker lijken aan de saaie kant. Chinese miners zijn goed vertegenwoordigd wereldwijd, de zes grootste miner pools zijn allemaal Chinees.

 Pool distribution

Hieronder ziet u een overzicht van de Bitcoin Mining Pool Distribution. U kunt deze ook live bekijken via de website van het Nederlandse BlockTrial. Een bitcoin pool is een groep van individuele miners die samenwerken om zo hun kansen te vergoten. Meer over bitcoin miner pools kunt u lezen op onze website, waaronder zeer praktische voorbeelden.

Pool Distribution bitcoin