Interview met Patrick, CEO van Easbit.com

23 jul

EasbitPatrick is CEO van Easbit, de mobiele wallet applicatie die eerder in de pers verschenen is als “dé granny-proof Bitcoin portemonnee” voor Android-smartphones. Recent werd het bereik dan ook vergroot en sinds kort worden dan ook de talen Chinees, Hindi en Spaans ondersteund.

Introductie Easbit

Easbit is een softwareontwikkelaar in mobiele wallet applicaties voor cryptocurrency. Wij bestaan officieel sinds eind 2014. Een aantal van ons heeft een bancaire achtergrond. Met name op het gebied van betalingsverkeer hebben wij veel kennis en jarenlange ervaring in huis. Omdat een van de belangrijkste eigenschappen van Bitcoin snelheid en efficiëntie is trok dit fenomeen ons aan vanaf dag 1.

Binnen Easbit vinden wij transparantie het allerbelangrijkste. Dit is ook een stap waar de markt hard aan toe is gezien de al jarenlange voortdurende crisis die nog steeds niet is opgelost. Dit is dan ook een van onze hoofdredenen om dit bedrijf te starten. Om zo transparantie en efficiëntie echt significant te veranderen. En ook om het (internationale) betalingsverkeer veel toegankelijker te maken. Zo zijn er op de wereld nog teveel mensen die geen toegang hebben tot een bankrekening.

Wanneer en hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met Bitcoin?
De eerste keer dat we in aanraking kwamen met Bitcoin was begin 2010. Dus bijna vanaf het eerste uur. Vanaf dat moment zagen we gelijk al de potentie en kracht van de Bitcoin. Deze gedachte over Bitcoin is in de loop der tijd niet veranderd. Behalve dat we elke meer mogelijkheden zijn gaan zien.

Wij denken wel dat de toepassing in de toekomst veel breder zal zijn dan alleen een digitale valuta. Denk bijvoorbeeld aan een versleuteld berichtensysteem.

Wat betekent Bitcoin momenteel voor jou?
Bitcoin is voor ons inmiddels denk ik wel een obsessie geworden. Wij zijn er dagelijks mee bezig en elke dag zien we meer mogelijkheden. Wat ons betreft is de revolutie begonnen. Met Easbit willen we echt het verschil gaan maken.

Onze digitale portemonnee moet een duidelijke propositie ingaan nemen in het eco-systeem. Dit vanuit de gedachte dat de portemonnee een essentieel onderdeel is van het eco-systeem. Zonder portemonnee kun je immers je Bitcoins niet uitgeven. Het verschil gaan we maken in de mate van beveiliging en gebruiksvriendelijkheid. Onze wallet is, wat wij noemen, granny-proof. Iedereen kan dus omgaan met onze digitale portemonnee. Daarnaast bewaren wij geen kritische bestanden op onze servers zoals bijvoorbeeld private en public keys.

Binnen onze applicatie werken wij met een vaste fee per transactie. Dit om het zo transparant mogelijk te maken. En om het zo toegangkelijk mogelijk te maken hebben wij onze website beschikbaar gesteld in de meest gesproken talen: Chinees, Hindi, Engels en Spaans.
Om het nog makkelijker te maken hebben we ook nog eens stap-voor-stap instructie video’s gemaakt hoe je de Easbit App gebruikt.
Nieuwsgierig? Je kan de instructievideo op bitcoinbelgië.be bekijken op deze pagina.

Via welke dienst / Op welke manier koop of verkoop je Bitcoins?
Binnen onze wallet is er (nog) geen aan- en verkoop mogelijk van Bitcoins. Wij zullen in een verder stadium dit uiteraard wel gaan aanbieden. Maar in de eerste release van de wallet was dit helaas nog niet mogelijk.

Uiteraard nodigen wij iedereen de Easbit app te downloaden. Het is geheel gratis te downloaden op de Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.easbit.

Heb je ooit al goederen / diensten aangekocht met Bitcoins?
Tijdens een Bitcoin bijeenkomst in Amsterdam hebben we wel eens een biertje besteld. En via thuisbezorgd.nl een pizza besteld. Hopelijk gaat het aanbod van diensten en producten een vlucht nemen zodat we straks onze dagelijkse boodschappen ermee kunnen betalen.

Hoe zie je de toekomst in voor Bitcoin? Kan Bitcoin bijvoorbeeld concurreren met banken binnen Europa?
Volgens ons kan de Bitcoin een absolute disruptieve innovatie zijn. Als het echt niks was geweest dan was het al lang van tafel geveegd. Het is niet voor niks dat de Bitcoin nu ook een officiele notering heeft ten opzichte van de dollar. Je ziet dat steeds meer banken geinteresseerd raken en er “iets” mee gaan doen. Daarnaast zijn er ook goede ontwikkelingen op de vlakken van compliance zoals KYC (Know Your Customer).

Welke community kan je aanraden of bezoek je zelf regelmatig eens?
Om het dagelijks nieuws bij te houden is Coindesk een erg goede en betrouwbare bron van informatie. En uiteraard Bitcoinbelgie.be. Daarnaast is bitcointalk.org een erg goede plek, voor zowel beginner als de veteraan, om al je vragen of gedachten kwijt te kunnen.

Welke tip kan je meegeven aan Bitcoin beginners en/of handelaren die bitcoins willen accepteren?
De eerste tip is: lees zoveel mogelijk. Lees eens wat artikelen zoals op bijvoorbeeld Coindesk, Bitcoinbelgie of Bitcoinspot. Verdiep je grondig in de materie alvorens over te gaan op aankoop van Bitcoins. En als je begint begin met kleine bedragen. Bitcoin.org is overigens een mooie website waar de grondslag goed beschreven op staat.

Heb je zelf interesse om een interview af te leggen of zijn er prangende vragen die je wilt beantwoord zien? Neem dan gerust contact op.