500 Arnhemse informaticastudenten krijgen bitcoin voor kroegentocht

23 aug

Zo’n 500 nieuwe studenten Informatica aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) krijgen tijdens hun introductieweek voor twee euro aan bitcoin toebedeeld voor een kroegentocht door de stad. De bitcoins worden ter beschikking gesteld door de HAN, terwijl de Arnhemse payment processor BitKassa de distributie ervan zal verzorgen.

Aanstaande maandag zullen alle deelnemende studenten een uitleg over Bitcoin krijgen van het BitKassa-team, waarbij zij ook meteen een Bitcoin-wallet op hun telefoons zullen installeren. Vervolgens kunnen zij woensdag hun bitcoin claimen, waarna de studenten vanaf zeven uur ‘s avonds een bezoek kunnen brengen aan kroegen die zich bij Arnhem Bitcoinstad hebben aangesloten. Veel van deze kroegen geven bovendien korting op bier en andere drankjes indien er via BitKassa wordt betaald, zodat de studenten er met hun twee euro aan bitcoin goed terecht kunnen.