Chinees telecombedrijf accepteert Bitcoins.

3 dec

Jiangsu Telecom, een divisie van China Telecom, die de derde grootste telecom provider is in China heeft aangekondigd dat ze bitcoins als betalingsmiddel gaan accepteren. Zoiets is altijd heugelijk nieuws, maar opmerkelijk is wel dat het bedrijf in handen is van de Staat.

Jiangsu Telecom is niet de eerste in China om bitcoins te accepteren. De zoekmachine Baidu accepteerde eerder al bitcoins en zorgde er ook mee voor dat bitcoins snel bekend zijn geworden in China. Sindsdien is de interesse in bitcoins alleen maar gestegen.

Jiangsu Telecom
Jiangsu Telecom
Het feit dat Jiangsu Telecom een dochteronderneming is dat in handen is van de Chinese Staat, wordt aanzien als een stille hint van de positie van de Chinese overheid ten opzichte van de Bitcoin.

Het nieuws werd bekend gemaakt op een Chinese variant van Twitter, waarin Bitcoin houders gevraagd werden om 0.1 BTC te storten om een reservatie te maken voor de Samsung W2014 deal.

China accepteert Bitcoins heel erg snel, dat is nogmaals gebleken. Baidu bracht de bal aan het rollen en sindsdien zijn diverse bedrijven ook in Bitcoin gedoken. Een bedrijf dat veel aandacht kreeg was Lunlun Zou Guzheng Studio, een bekende organisatie die bezig is met het aanleren en spelen van traditionele chinese instrumenten zoals guzheng, erhu en pipa. Lunlun Zou is bekende muzikant en treedt internationaal op.