België telt intussen 2 Bitcoin automaten

De laatste dagen circuleert het nieuws dat er in België een eerste Bitcoin automaat (ook gekend als: BTM) geplaatst zou zijn in Gent, maar in realiteit is het al de tweede automaat die in België werd geplaatst. Waar vinden we deze “Bitcoin ATM’s” nu? Een woordje uitleg:

Bitcoin ATM in Gent

Bitcoin automaatDe Bitcoin automaat in Gent haalde het VRT-nieuws (zie filmpje op het einde van het artikel). De ATM werd geplaatst in de gameshop Gameswap in Gent. Tom Mestdagh die werkt in de winkel legt uit dat het de bedoeling is om aan het publiek duidelijk te maken dat er aan Bitcoin niets obscuur is en aanvaard bitcoin als betaalmiddel in de winkel omdat hij het een fair systeem vindt.

De Bitcoin automaat in kwestie is afkomstig van General Bytes, een bedrijf met hoofdzetel die gelegen is in Praag, de hoofdstad van de Centraal-Europese republiek Tsjechië.

Locatie: Schouwburgstraat 24 te 9000 Gent
Openingsuren: Maa, Din, Don, Vrij: 16:00 – 18:00 / Woe, Zat: 11:00 – 18:00 / Zon: gesloten

Meer nieuws over Gent

Het nieuws over de Bitcoin automaten heeft zich snel verspreid, maar dat is niet het enige nieuws dat te melden valt. In samenwerking met vele enthousiasten wordt er gewerkt aan een Bitcoin Boulevard in Gent, een gelijkaardig initiatief dat eerder al in Nederland plaatsvond. Wie op de hoogte wil blijven van initiatieven in Gent kan volgende links van ‘Gent Bitcoin Stad’ maar best opslaan: FacebookWebsite.

Bitcoin ATM in Antwerpen: de eerste

Alhoewel de Bitcoin automaat in Gent tot de ‘eerste ATM in België’ werd gedoopt, stond er al geruime tijd een Bitcoin automaat in testfase in Brussel, waar ze geruime tijd beschikbaar werd gesteld voor het grote publiek als ‘public beta test’. Hier gaat het om een ‘Two Way Machine’, waarbij je dus Euro’s kan omruilen naar Bitcoin, maar ook omgekeerd: Bitcoins omruilen naar euro’s.
De automaat is afkomstig van het bedrijf Bitaccess en wordt momenteel beheerd door EBTM (European Bitcoin Trading Machine).
Update: 27/10/2014: De BTM staat nu definitief in Antwerpen in de koffieshop Coffeelabs

Locatie (nieuw): Lange Klarenstraat 19, 2000 Antwerp
Openingsuren: Maa-Zat: 08:00 – 18:30 / Zon: gesloten

Locatie (oud): Avenue Konrad Adenauer 4 te 1200 Woluwe-Saint-Lambert

Bitcoin ATM Gent: VRT nieuws

Artikel op hln.be

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin