$ 194 miljoen werd verplaatst met Bitcoin voor maar $ 0,10 cent

Op 16 oktober verstuurde een gebruiker 29.999 BTC ter waarde van $ 194 miljoen over het bitcoin netwerk voor een bedrag van ongeveer $ 0,10. Deze transactie zou via de bank tienduizenden dollars kosten.

Een vaak gehoord argument tegen cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum is dat het duur is om transacties te versturen vanwege de vergoedingen die aan miners moeten worden betaald. De betaling van $ 194 miljoen via de Bitcoin blockchain toont echter het potentieel aan van cryptocurrency om grensoverschrijdende betalingen aanzienlijk te optimaliseren.

Er zijn manieren om goedkopere betalingen mogelijk te maken via de banken door bijvoorbeeld het gebruik van het bedrijf Transferwise. Dit is een in Engeland gevestigd platform waar gebruikers kleine en grote betalingen kunnen verzenden via bankrekeningen met aanzienlijk lagere kosten. Maar zelfs op een platform als Transferwise kost het meer dan $ 7.500 aan transactiekosten om meer dan $ 1 miljoen te verzenden. Dat betekent dat via een normale bankoverschrijving het tienduizenden dollars kost om een transactie te voltooien die groter is dan $ 1 miljoen. De $ 7.500 met Transferwise is minder dan 1 procent van $ 1 miljoen, en in die zin is een vergoeding van $ 7.500 al goedkoop. Maar op het Bitcoin netwerk dat zogenaamd zeer inefficiënt is in het verwerken van betalingen kost het minder dan $ 0,10 om een transactie van $ 194 miljoen te versturen.

Op 14 oktober claimde de cryptocurrency criticus Nouriel Roubini nog dat bitcoin transacties duur waren. Nouriel Roubini is een econoom en professor aan de Stern School en ook wel bekend als Dr. Doom. Hij gaf aan dat het $ 60 kost om een ​​Bitcoin transactie te verwerken en als zodanig kost het $ 63 om een ​​Starbucks latte te kopen die $ 3 kost, met behulp van Bitcoin. Dus de mythe van een ‘briljante nieuwe technologie die de enorme kosten van het traditionele financiële systeem zouden verminderen. Blijkt een Big Fat Lie! “Beweerde Nouriel.

Als reactie hierop gaf cryptocurrency investeerder en Blocktower mede-oprichter Ari Paul aan dat de transactiekosten van Bitcoin publiekelijk controleerbaar zijn op de blockchain. En dat die kosten momenteel minder zijn dan $ 0,10. Ari Paul gaf als reactie “Als je de waarheid waardeert, zou je een openbare correctie geven. Als het je doel is om mensen te misleiden met alleen maar valse verklaringen, ga dan door.” De kosten kunnen vanuit veel bronnen in het openbaar worden bekeken.

Gezien het vermogen van de blockchain om grootschalige betalingen te verwerken tegen dezelfde kosten als een kleine transactie, is het zeer waarschijnlijk dat cryptocurrencies een brede acceptatie zullen krijgen in grote internationale betalingen. De markt van grote internationale betalingen is nu afhankelijk van grote financiële instellingen om de grote transacties te vereffenen. Kosten van $ 0,1 tot $ 1 voor een transactie van $ 5 tot $ 10 kunnen inefficiënt en onpraktisch zijn. Het uitgeven van dezelfde kosten voor het verwerken van transacties met miljoenen dollars biedt cryptocurrencies echter een duidelijke voorsprong op de ouderwetse bank systemen.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin