Bitcoin prijs zakt verder weg

De prijs van bitcoin, ‘s werelds grootste en meest waardevolle cryptocurrency, zakt steeds verder weg.

De prijs zakte gisteren voor het eerst sinds oktober 2017 onder de $ 5.000. De huidige prijs, die op het moment van schrijven op de $ 4.400 ligt, weerspiegelt een verlies van ongeveer 45 procent op jaarbasis. Het is opmerkelijk dat de koers zo hard daalt gezien het feit dat november in het verleden altijd een bulish maand is geweest voor bitcoin.

Het is het vermelden waard dat aanzienlijke dalingen zoals die van gisteren en vandaag niet nieuw zijn voor de cryptomarkt. In 2013 steeg de prijs van bitcoin naar een all-time high van $ 1163. Een jaar later stond de koers op slechts $ 160. Op dat zelfde moment zakte ook litecoin (LTC) van $ 50 tot net boven $ 1.

Traders wachten nu waarschijnlijk af tot we de bodem bereiken. Een fenomeen wat bekend staat als capitulatie. Op het moment dat we de bodem bereiken is de angst in de markt op zijn hoogtepunt, maar neemt het verkoopvolume af waardoor het wordt overtroffen door het stijgende koopvolume.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin