Procureur-generaal van New York zegt dat crypto exchanges worden gemanipuleerd

Op 18 september is er een nieuw rapport gepubliceerd door het kantoor van de procureur-generaal van New York over cryptocurrency exchanges. Hierin staat dat deze exchanges gevoelig zijn voor manipulatie, belangenconflicten en andere risico’s voor de consument.

Het rapport is gemaakt op basis van het onderzoek “Virtual Markets Integrity Initiative” dat werd gelanceerd in april. Dit onderzoek houdt in dat procureur-generaal Eric T. Schneiderman brieven stuurde naar dertien cryptocurrency exchanges met het verzoek om informatie over hun activiteiten, interne controles en andere belangrijke kwesties.

Het onderzoek is begonnen om de gemiddelde belegger een beter inzicht te geven in de risico’s en van cryptocurrency exchanges en om de transparantie te vergroten. Het recente rapport onderzoekt niet alleen de praktijken van tien exchanges in de Verenigde Staten maar ook daarbuiten. Naast de verzonden brieven heeft het kantoor van de procureur-generaal ook gegevens verzameld over de toestand van digitale valutamarkten als geheel.

Uit de studie bleek dat het ontbreken van een onafhankelijke methode voor het controleren resulteert in het gebrek aan transparantie bij de onderzochte bedrijven. Hierdoor lopen de tegoeden van klanten op hun exchange wallets het risico van aanvallen van hackers of diefstal. Het rapport schetst verder een situatie van misbruik van handelspraktijken en benadrukt dat de meeste crypto exchanges geautomatiseerde handels bots inzetten en hen speciale voorwaarden bieden. Dit is dan ook nadelig voor retailklanten. Het stelt ook dat de digitale beurzen talrijke, elkaar overlappende bedrijfstakken met zich meebrengen die ernstige belangenconflicten vertegenwoordigen. Het rapport verklaart:

“Geautomatiseerde handelsactiviteiten kunnen ook toestaan dat een enkele handelaar of een groep handelaars meerdere accounts tegelijkertijd beheren en daarmee een gecoördineerde handel verdoezelen, om zo de prijzen te manipuleren.”

In het rapport wordt opgemerkt dat verscheidene platformen hun werknemers laten handelen op de exchange, wat twijfel doet rijzen over de inspanningen van de exchange om ervoor te zorgen dat werknemers geen voordeel kunnen behalen ten opzichte van andere handelaren. Sommige platformen geven hun eigen digitale valuta uit of accepteren een vergoeding in ruil voor het aanbieden van een cryptocurrency

Het rapport luidt verder:
“Hoewel sommige platformen stappen hebben ondernomen om de eerlijkheid van hun platforms te bewaken en de integriteit van hun exchange te waarborgen, hebben anderen dat niet. Platforms beschikken niet over krachtige real-time en historische marktbewakingsmogelijkheden, zoals die van traditionele handelsplatformen, om verdachte handelspatronen te identificeren en te stoppen. ”

 

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin