Litecoin wallet

Om litecoins (LTC) te ontvangen of te versturen heeft u een litecoin wallet (portemonnee) nodig. In een wallet bevinden zich meerdere litecoin adderessen, zo’n adres is te vergelijken met een IBAN rekeningnummer en gebruikt u om betalingen op te ontvangen. Je kunt direct litecoins kopen bij BTC Direct.

In een litecoin wallet kunt u zoveel ontvangstadressen aanmaken als u wilt. Onderstaand stappenplan helpt u met het aanmaken van uw eigen wallet.

Litecoin wallet downloaden

Op de website van Electrum-LTC is de digitale wallet te downloaden voor zowel macOS als Windows. Na het installeren van de software op uw computer begint het genereren van een nieuwe wallet.

Het aanmaken van een nieuwe wallet

Bij het eerste keer opstarten van het programma krijgt u verschillende keuzes. U kiest voor de eerste optie “Create new wallet”. Bij deze keuze krijgt u 13 unieke woorden – schrijf deze woorden zorgvuldig op en bewaar deze in bijvoorbeeld een map.

De 13 unieke woorden zijn uw backup. Verliest u ooit toegang tot uw computer dan kunt u met deze woorden alsnog bij uw litecoins komen. Deel deze woorden niet met andere.

Na het invoeren als controle van uw 13 woorden krijgt u toegang tot uw litecoin wallet en automatisch aangemaakte adressen. Alle adressen die u dus onder de “receive” knop vindt kunt u uw litecoins op ontvangen. Zij vormen uiteindelijk het totaal saldo van uw wallet.

Litecoin wallet voor iOS

Op Apple’s mobiele besturingssysteem iOS is de litecoin wallet LoafWallet verschenen, een eenvoudige digitale portemonnee waarin u litecoins kan ontvangen of verzenden. De LoafWallet biedt ook functionaliteit voor de Apple Watch, zo kunt u op de digitale smartwatch uw ontvangstadres weergegeven en in- en uitgaande transacties controleren. Of er plannen zijn voor een Android versie van de LoafWallet is nog niet bekend.

Litecoin wallet
5 (100%) 9 votes