Litebit opnieuw slachtoffer van hack

13 sep

Een toeleverancier van de cryptovauta broker LiteBit is op 12 september 2017 slachtoffer geworden van een gerichte cyberaanval. Dit betrekking gehad op een server van LiteBit. De details van de cyberaanval worden momenteel onderzocht, LiteBit heeft kunnen concluderen dat een onbevoegd persoon toegang heeft gekregen tot: emailadressen, gehasht wachtwoorden, IBAN’s, telefoonnummers, adressen en portfolio gegevens.

Deze aanval heeft nadrukkelijk geen invloed gehad op de tegoeden van gebruikers, alle munten van gebruikers staan veilig. Ook zijn er geen verificatie documenten (identiteitsgegevens) betrokken bij dit incident.

Het is van groots belang dat 2FA instellingen opnieuw ingesteld worden. Je kunt hier lezen hoe je dat kunt doen: LiteBit 2FA

LiteBit heeft aangifte gedaan bij de politie en een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *