Potential Data Breach bij LiteBit

9 aug

De Nederlandse cryptocurrency broker LiteBit heeft laat gehad van een Potential Data Breach. Het bedrijf meldt het volgende in een e-mail aan klanten:

Op 5 augustus 2017 hebben wij ongebruikelijke activiteiten op de servers van LiteBit waargenomen. Hieruit hebben we helaas moeten concluderen dat er onrechtmatig toegang is geweest tot de gegevens van LiteBit. Er is niet ingebroken op de wallet servers van LiteBit, alle munten van klanten staan veilig. Ook zijn er geen verificatie documenten (identiteitskaart of paspoort) betrokken bij dit incident.

De oorzaak van het lek is bekend, en de problemen zijn inmiddels opgelost. Het is niet duidelijk of er daadwerkelijk gegevens gestolen zijn. In het ergste geval heeft een onbevoegd persoon toegang gekregen tot jouw; email adres, versleutelde wachtwoord, IBAN, telefoonnummer, adres en uw portfolio gegevens.

Wat betekent dit voor u?
Voor gebruikers die 2-staps authenticatie aan hebben staan, is het heel erg belangrijk dat ze deze opnieuw instellen. Wij raden ook aan om deze extra beveiligingsmaatregel in te schakelen, voor klanten die dat nog niet gedaan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *