Blockchain.info wallet herstellen

2 dec
2 minuten leestijd

blockchain.info logo

De website blockchain.info biedt naar een blockchain explorer ook een eigen wallet aan, de wallet van het bedrijf is ongekend populair maar is voor sommige gebruikers een tikkeltje ingewikkeld. Verliest een gebruiker bijvoorbeeld zijn wachtwoord of Portemonnee-ID dan is het niet zomaar mogelijk om in te loggen. Dit artikel is in kopjes ingedeeld om gebruikers te helpen de blockchain.info wallet te herstellen.

Ik ben mijn portemonnee-ID kwijt

Bij het aanmaken van een blockchain.info wallet wordt u e-maildres gevraagd en u moet een zelfverzonnen wachtwoord ingeven. Nadat u dit heeft gedaan krijgt u in de mail een unieke code, de zogenaamde wallet-ID (ofwel portemonnee-ID). De code is dus uniek voor uw wallet en wordt gebruikt als een soort ‘inlognaam’;  fe3a1db6-fra2-4f69-89a1-4748ecd8db32 is een voorbeeld hoe een wallet-ID eruit ziet.

Let op: een wallet-ID is geen bitcoin adres, u gebruikt de wallet-ID alleen om in te loggen in uw blockchain.info wallet en deelt deze niet met andere. Bent u uw wallet-ID kwijt? Ga dan naar de volgende link en klik op de “herinner me” knop en volg de stappen om uw wallet-ID naar het registreerde e-mailadres te verzenden.

Ik ben het wachtwoord van mijn portemonnee kwijt

Als u de eerste keer inlogt bij blockchain.info en probeert uit te loggen zal de wallet vragen of u een herstelzin wilt opschrijven, dit zijn 12 woorden die u altijd toegang geven tot u blockchain.info wallet. Bent u uw wachtwoord vergeten maar heeft u nog wel de 12 woorden? Ga dan naar deze pagina en kies voor de tweede optie “tegoeden herstellen”.